Nadir Hvaler Fjordcruise - M/S Vesleø II


Opplev Strømstad

Strømstad - Vestkystens perle

Den nordligste av Sveriges vestkystbyer er Strømstad, en by som tilbyr deilig natur, forfriskende bad, havsdelikatesser, shopping og et spennende uteliv. Innbyggerantallet øker fra 132 000 til nærmere 200 000 under sommersesongen, og det er et yrende liv i byen. "Rækantennisen", Hamnskôj, Rekens dag og uforutsigbare dager gir deg minner som viser hva svensk sommer er.

Omgivelserne har en rik historie. Med et nært sammarbeid med våre norske naboer er utflykter til Fredrikstens festning å anbefale. Det var her i nordlige Bohuslæn hvor Karl XII og hans "karoliner" holdt til.Vi finner spor fra vikingtiden og hvordan fiskerne levde ved sekelskiftet. Velbevarte og fortsatt brukte sjøboder finnes langs klipper og skjær. Trehusene vitner om den friske, saltfyllte vinden og det er det som er svensk vestkyst når den er som best.

Her møtes fortid og datid. Strømstad kan tilby noe for hele familien. Eventyrland, bad, uteliv, god mat, dykking, fiske og historie. Eller hvorfor ikke nyte late dager ved brygga eller på stranden?

 

s stromstad05s stromstad04