Nadir Hvaler Fjordcruise - M/S Vesleø II

På grund av att Norge har stängd gräns mot Sverige, är alla avgångar inställda tillsvidare.

Vi hoppas ni har överseedne med detta. Vi längtar att träffa våra gäster och hoppas 
detta snart är över.

Hjärtligt välkomna åter när det lugnat sig i omvärlden.

 


Opplev Strømstad og Skjærhalden

Strømstad - Vestkystens perle

Den nordligste av Sveriges vestkystbyer er Strømstad, en by som tilbyr deilig natur, forfriskende bad, havsdelikatesser, shopping og et spennende uteliv. Innbyggerantallet øker fra 13 000 til nærmere 200 000 under sommersesongen, og det er et yrende liv i byen. "Rækantennisen", Hamnskôj, Rekens dag og uforutsigbare dager gir deg minner som viser hva svensk sommer er.

Omgivelserne har en rik historie. Med et nært sammarbeid med våre norske naboer er utflykter til Fredrikstens festning å anbefale. Det var her i nordlige Bohuslæn hvor Karl XII og hans "karoliner" holdt til.Vi finner spor fra vikingtiden og hvordan fiskerne levde ved sekelskiftet. Velbevarte og fortsatt brukte sjøboder finnes langs klipper og skjær. Trehusene vitner om den friske, saltfyllte vinden og det er det som er svensk vestkyst når den er som best.

Her møtes fortid og datid. Strømstad kan tilby noe for hele familien. Eventyrland, bad, uteliv, god mat, dykking, fiske og historie. Eller hvorfor ikke nyte late dager ved brygga eller på stranden?

 

Hvaler - Paradiset i Østfold

Er en øyegruppe med 833 øyer. Den største øya er Kirkøy, hvor Skjærhalden ligger, som også er hovedbyen. Befolkningen er ca 4000 gjennom hele året og stiger til  40000 om sommeren.
Med næring som hvalfangst, rekerfiske og steinbrudd, kan du se hvordan det påvirket øyene i mange generasjoner.

En idyll som kan tilby mange fine strender, selv i midten av byen, vandringsleder, nasjonalpark, "Captain Neptune", mye historie, kafeer, restauranter og butikker. Øyhopping mellan øyerne gør du lett med Hvalerfergene. 

Med buss i rask halvtime, kan du enkelt nå Frederikstad for et større utvalg av restauranter og butikk.
For de som ønsker en enkel forbindelse mellom Oslo og Strömstad er dette den perfekte ruten.
Med buss fra Oslo til Skjærhalden og deretter en flott skjæretur med Vesleø II, kommer du veldig enkelt til Strömstad.

 

s stromstad05s stromstad04