Opplev Strømstad og Skjærhalden

Strömstad - perlen på vestkysten

På den nordligste delen av Sveriges vestkyst finner du Strömstad, en by som byr på vakker natur, forfriskende bad, delikatesser fra havet, shopping og et spennende natteliv. Befolkningen øker fra 13 000 til nesten 200 000 i løpet av sommersesongen, og det suser i byen. "Reketennis", havnemoro, rekedager og uforutsigbare dager gir deg minner som viser hva den svenske sommeren handler om.

 Området har en rik historie. I et tett samarbeid med våre norske naboer anbefales turer til Fredrikstens festning i Halden. Det var her i Nord-Bohuslän hvor kong Karl XII. og hans "karoliner" opphold før angrepet på Norge. Her kan vi også finne spor etter vikingtiden og se hvordan fiskere levde rundt århundreskiftet. Godt bevart og fremdeles i bruk - fiskeboder langs klippene og i skjærgården. Trehus er vitne til den friske, saltfylte vinder, og dette er den svenske vestkysten du liker best.

Det er her fortiden og nåtiden møtes. Strömstad har noe for hele familien. Eventyrland, spa, natteliv, god mat, dykking, fiske og historie. Eller hvorfor ikke nyte de late dagene ved broen eller på stranden?


Hvaler - et paradis i Østfold

Hvaler er en gruppe på 833 øyer. Den største øya er Kirkøy - her ligger Skjærhalden, som også er senteret på Kirkøy. Befolkningen er rundt 4000 gjennom året, men øker til 40.000 om sommeren.
Hvalfiske, rekefiske og steinbruddsøkonomi har påvirket øyene i mange generasjoner.

Et idyllisk sted, med mange vakre strender - selv midt i sentrum, turstier, nasjonalpark til havs, "Captain Neptune", mye historie, kafeer, restauranter og butikker. Å hoppe mellom øyene er enkelt med Hvaler-fergene.

En halvtime med buss fra Skjærhalden, og du er i Fredrikstad - her finnes et bredere utvalg av restauranter og butikker.
For deg som leter etter en enkel forbindelse mellom Oslo og Strömstad, benytt VY Buss Express linje 6 fra Oslo bussterminal til Skjærhalden.
Herfra kan du oppleve en vakker skjærgårdstur med Vesleø II som tar deg komfortabelt til Strömstad.