Skjærhalden og Strømstad

Skjærhalden og Strømstad er to samfunn med godt naboskap gjennom tidene. 
Den korte båtreisen har alltid gjort at det er nærmere Strömstad enn de norske byene. Selvfølgelig også omvendt.

Skjærhalden er et samfunn med lang historie fra hvalfangst, steinbrudd og fiske. Med sin opprinnelse i kombinasjon med dagens teknologi, blir den en blanding mellom 60-tallets skjærgårdsidyll og et moderne levende samfunn. Med badestranden sin midt i bygda er det mange som drar hit fra Strömstad for å bade i stedet for å gå til Koster på svensk side. Den har også Norges første marine nasjonalpark, Ytre Hvaler nasjonalpark. Her er det mange fine turstier, vakker natur, fine sykkelstier og mange gode spisesteder. Det finnes også butikker for de som ønsker det. Med gode bussforbindelser er det også lett å komme seg til Fredrikstad og også Oslo.
Strömstad er byen som er «byen» for mange av innbyggerne. Hvor du går for å gjøre din ukentlige shopping, gå på kafeer, spise lunsj og nyte dagen. Her er det et stort utvalg av både butikker og spisesteder. Båten legger til kai midt i sentrum, og alt er nært. Det er også nært til Kosterbåtene og Sandefjord ferger. Alt i gangavstand til Vesleøs kai.
Det er vel verdt et besøk på begge sider av grensen. Enveisreise tar bare 50 minutter, og du kan velge å bruke to timer på en hel dag.